A MÁV-REC Kft.részéről nyilatkozta Bóta Norbert, a magyarországi minőségükért és védjegyoltalmáért felelős MÁV-REC Kft. ügyvezető igazgatója. A felhasználók többsége elfogadta, hogy az azonos műszaki tartalom mellett készült szabványos rakodólapok alkalmazása hosszú távon nemcsak gazdaságosabb, de alapfeltétele is a jól mûködõ, környezetbarát csererendszernek. Ezért azokat csak engedélyes gyártótól vagy javítótól érdemes vásárolni, illetve engedélyes javítóval javíttatni.

A forgalomban lévő csererakodólap- állomány egy része azonban minőségileg gyenge, gyorsan elhasználódik, és ez egyrészt balesetveszélyes, másrészt magas a javítási költsége.A szakemberek tudják: ennek nem az a kiváltó oka, hogy hazánkban nagyobb fizikai igénybevételnek vannak kitéve a rakodólapok, mint más országokban, hanem hogy a piacon jelen vannak az engedély nélkül, nem a megfelelő minőségi előírások szerint gyártott rakodólapok. arra, hogy ezek nem vehetnek részt a csereforgalomban.

A szabványnak való megfelelést minősítő jel jelzi  a rakodólapokba besütött EUR jel nemzetközi védjegyoltalom alatt áll. Ennek tulajdonosa a Rail Cargo Ausztria, amely a védjegyhasználati jogot átadta más vasúti, illetve nemzetközi rakodólap-társaságok részére. Ezen engedélyező szervezetek jelét csak az a rakodólapgyártó sütheti be, amely az aktuális évre érvényes gyártási vagy javítási  engedéllyel rendelkezik.

Amennyiben a felhasználó a rakodólapok átvételénél erre figyel, kiszűrheti, hogy ha nem engedélyes gyártótól származik, vagy a sérüléseket nem engedélyes javító javította. (Az engedély nélkül gyártott és javított raklapok, lefoglalásra kerülnek és eljárás indul a gyártó a javító valamint a felhasználóval szemben  )

Az ügyvezető igazgató szerint a szolgáltatására igényes felhasználó nem használ hamisított, nem megfelelő műszaki paraméterekkel rendelkező EUR rakodólapot. Az Európa-szerte azonos műszaki tartalom mellett készülő rakodólapok alkalmazása akár már rövid távon is gazdaságos. Ez a jól mûködõ csererendszernek köszönhetõ.

MI RENDELKEZŰNK RAKLAP JAVITÁSI ENGEDÉLYEL.

Rólunk mondták

Többször későn eszméltünk és elfelejtettük időben leadni rendelésünket de a Top-Palett mindig készségesen segített.
A raklapkezelésben megbízhatóak csak a javithatatlan raklap van selejtezve ,viszont amit megjavítanak azt mindenhol elfogadják tőlünk.
Scroll to top