Hőkezelés más néven fumigálás, lényege hogy a fa anyag belső szerkezetét legalább 30 percig minimum 56°C fokos hőmérsékleten tartsuk a vírusok, gombák,és más rovarok mentesítése érdekében.

Miért szűkséges a raklapok hőkezelése? A csomagolóiparban felhasznált nyers fa alapanyagok (nyár fenyő stb) rovarokat, gombákat és számos kártevőket tartalmazhatnak. Azzal, hogy a hőkezelés során a fa belsejét legalább 30 percig minimum 56 C-on tartjuk /ISPM 15. szabvány szerinti eljárás/ garantálható, hogy a fa a fenti kártevőktől mentes lesz.

Vállaljuk raklapok hőkezelését és szárítását.

Miért szükséges az EUR raklapok hőkezelése?

Köztudott, hogy a raklapok általában fából készülnek. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a fa raklapok a csomagolás és tárolás során kiváló táptalajt nyújtanak a különféle gombáknak és egyéb kórokozóknak a szaporodáshoz.

Ez már önmagában is probléma, de az élelmiszeriparban egyenesen megengedhetetlen. Ezért létrehoztak egy rendeletet, amelynek minden, nemzetközi forgalomban lévő raklapnak meg kell felelnie.

Az EUR raklapok hőkezelése tehát kötelező, ha más országokba szállítunk, vagy onnan hozatjuk az eladni kívánt árut. Az egész világon terjed ennek bevezetése. Az ilyen hőkezelésen és fertőtlenítésen átment EUR raklapok az ISPM 15 jelölést kapják, ami biztosítja a felhasználót a raklap kórokozómentes voltáról.

Ha az Ön cége szívesen foglalkozna export cikkekkel, akkor rendelkeznie kell raklapjainak ISPM 15 jelöléssel, különben nem lehetséges a határon túli értékesítés.

Amennyiben szeretné megbízható céggel intézni a raklapok hőkezelését, forduljon hozzánk bizalommal!

Miért fontos az ISPM 15 jelölés és miért van rá szükség a raklapoknál?

Azzal mindenki tisztában van, hogy a raklapok esetében is igen fontos a minőség. Ha egy raklap alapanyaga sérült, akkor statikailag gyenge, így nem tudja megfelelően és biztonságosan ellátni feladatát. Egy rossz alapanyagú raklap nem csupán személyi sérülést, de komoly anyagi kárt is okozhat.

Az ISPM 15 jelölést egy apró, világszerte fellelhető fonálféregnek köszönhetjük. Hivatalosan fenyőrontó fonálféreg a neve, amiből máris kiderül, hogy a raklapok legfőbb alapanyagát, a fenyőt károsítja.

A fonálféreg mélyen a fa belsejében él, eltömítve a tápanyagot szállító csatornákat. Így a terjesztett kórtól a fa kiszárad és elpusztul. Mivel a fonálféreg nem mozog, fában élő más rovarok képesek továbbvinni a fertőzést újabb, egészséges fákra. Azonban a fa csomagolóanyagokkal, raklapokkal, a nemzetközi kereskedelem által ezek a férgek a világban egyre nagyobb távolságokat szelnek át és terjesztik a kórt.

Azonban a raklapok hőkezelésével ezek az állatok elpusztulnak, így meggátolva a továbbfertőzés veszélyét.

Ha Ön is szeretne nemzetközi forgalmat bonyolítani, hőkezeltesse raklapjait!

További információért kérem keressen minket elérhetőségeinken!

További oldalak: www.kandallo-debrecen.hu | www.cserepkalyha-libor.hu | www.nestro.hu

Rólunk mondták

Többször későn eszméltünk és elfelejtettük időben leadni rendelésünket de a Top-Palett mindig készségesen segített.
A raklapkezelésben megbízhatóak csak a javithatatlan raklap van selejtezve ,viszont amit megjavítanak azt mindenhol elfogadják tőlünk.
Scroll to top