Egészen az 1960-as évekig nem létezett szabványosított raklap. Ekkor vezették be a napjainkban igen nagy népszerűségnek örvendő EUR raklapokat, melynek első darabjai megbízásból készültek el.

Ezekben az időkben a raklapokat leginkább a vasúti teherszállításoknál használták fel, így kerületüket az akkor használatos vasúti vagonok paramétereihez alakították ki. Legyártásukra a megbízást az Európai Vasúti Szövetség adta ki, a különös szükségszerűségre hivatkozva.

A szabványosítás két dolgot eredményezett. Az egyik, hogy miután bevezették a raklapot, a nagy ipari vállalatok értelemszerűen átálltak erre a fajta raklap használatára, a másik pedig, hogy mivel megnövekedett a kereslet az EUR raklapok iránt, megjelentek a piacon a raklapok olcsó másolatai is, melyek rossz minőségű alapanyagokból készültek, így színvonaluk messze elmaradt az eredeti gyártmánytól.

Nálunk a kizárólag a legjobb minőségű raklapokat találja meg! Nézzen körbe weboldalunkon és kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

Rólunk mondták

Többször későn eszméltünk és elfelejtettük időben leadni rendelésünket de a Top-Palett mindig készségesen segített.
A raklapkezelésben megbízhatóak csak a javithatatlan raklap van selejtezve ,viszont amit megjavítanak azt mindenhol elfogadják tőlünk.
Scroll to top